På Karlsdal utanför Vegby, i Västra Götalands län har vi kunnat samla ihop ett härligt gäng med olika kompetens, kunskaper och erfarenheter under samma tak. Med dessa förutsättningar förädlas här torkade ämnen till massiv parkett i lövträ såsom Ek, Ask, Björk, Bok mm. Här leker vi med fantasier och blandar ljusa och mörka träslag och har möjlighet att skapa de mest fantastiska designgolv. Vi samarbetar med duktiga golvläggare runtom i Sverige som med gediget hantverk skapar golv för olika miljöer.

Varför tillverka stavparkett i Sverige?
– Varför startar man upp en sådan nischprodukt när det finns fullt  med billig, utländsk trästav på marknaden?
– Jag gjorde en marknadsundersökning som visade att det finns en marknad för klassisk svensk stavparkett av hög kvalitet, säger  Ingemar Johansson, en av de tre företagsgrundarna.

Parkettläggarna har saknat en stavparkett som är lätt att lägga, håller  måtten och går att lägga i alla mönster.

Svensk tillverkning med lokala råvaror
Marknadsnamnet är Vegbyparketten – produktionen ligger i Vegby.
Det är en alltigenom ”grön” produkt tillverkad i Sverige!

Den har väckt intresse hos arkitekter som i allt större omfattning  jobbar med ”Green Buildings”, säger Ingemar.

Vi köper ek från  Västergötland, vi sågar och torkar svenskt och producerar med Jonseredsmaskiner. Mer grönt kan det knappast bli!

Det innebär korta transporter och god kontroll på råvaror och tillverkning. Ingen container från Kina som man behöver vänta på i ett halvår.

Kundens val styr tillverkningen
Det är en designprodukt som är till för den kund som vill vara med och bestämma slutresultatet.

Kunden kan välja sortering, läggningsmönster och ytbehandling. Allt för att  parketten ska passa in i den miljö man vill skapa.